pondělí 18. dubna 2016

Kokosový olej

Ahoj, vítejte na mém blogu!

Dnešní článek bude o kokosovém oleji. Určitě každý z vás kokosový olej zná, slyšel o něm a někteří ho už i vyzkoušeli. :)

Kokosový olej za studena lisovaný panenský má všestranné využití. Můžete ho použít jak na vaření, pečení tak i jako pleťový olej na obličej a tělo, nebo jako olej na vlasy a tak dále. Prostě když se s ním namažete a pak i sníte, nic se vám nestane. :)


Já jsem kokosový olej měla dlouho v šuplíku a stále čekala, kdy ho vyzkouším. Hned od začátku jsem věděla, že ho využiji na pleť a ne v kuchyni. :) I když ochutnala jsem ho.....a chuť žádná. Jako když sníte sádlo, které voní po kokosu. :)

Takže jak jsem už řekla, vůně je famózní a to kokosová- překvapivě. :) Konzistence je tuhá, pokud olej nevystavíte teplu, kdy je tekutý jako klasicky jiný olej, ale to je logické. Barva je bílá.

Já jsem kokosový olej zkoušela na pleť, jak obličej tak i tělo. Mazala jsem s ním strie a zkoušela jsem si s ním i vybělit zuby.

A jaké jsou výsledky?

 
Pokožka po namazání je mastná, ale krásně provoněná. Ovšem hydratace je naprosto skvělá. Samozřejmě jsem se olejem mazala na noc, ne přes den. To by asi ani moc nešlo. :) Pokožka byla krásně hebká.
Strie vyhladil, ale nezmizely... :)
Občas jsem si kokosový olej vetřela do vlasů, ale jelikož jsem to nedělala pravidelně, tak nemůžu posoudit žádné změny.
A zkoušela jsem ho i na bělení zubů. Věděla jsem, že mi to zuby nevybělí úplně do bílé barvy jako u zubaře, ale čekala jsem, že nějaký rozdíl uvidím.....ale ono nic. Zuby mají stále stejnou barvu...:) Takže to teď dělám tak, že když mám čas a vzpomenu si, tak si zuby olejem "přejedu". Jsem totiž někde četla, že je olej dobrý i na dásně a tak celkově. :)

Je to prostě menší zázrak. Můžete kokosový olej použít na cokoliv.



Takže určitě ho kupte a vyzkoušejte. Já mám první balení, ale až ho vypotřebuji, kupuji si další.



4 komentáře:

  1. Kokosový olej jsem vždycky chtěla vyzkoušet, slyšela jsem o něm jen chválu tak si ho možná pořídím :) jinak na mém blogu je giveaway pokud by jses chtěla zapojit :)

    www.terripeterk.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě vyzkoušej, jak jsem psala, není to moje poslední balení co mám :) děkuji za pozvání :)

      Vymazat
  2. Kokosový olej je skvělý! Používám ho na pleť a na vlasy a nemůžu si ho vynachválit.:)
    http://twolittleladies9.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat